2020. március 4-én, a jubileumi, V. ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongoraverseny és Kurzus nyitónapján megjelent Várnagy Andrea legújabb komolyzenei lemeze.
“Régóta megdönthetetlenül hiszem, hogy a zene olyan híd önmagunk és egymás felé, amely kinyitja és összeköti a lelkeket és segít kimondani az oly sokszor kimondhatatlant.
Mindig kerestem a klasszikus zenében a járatlan utakat és számomra az ad teljességet, mikor új kapukat nyithatok a fiataloknak a szépség és az értékek felfedezésére.
A gyermekeink szívébe nap mint nap üzeneteket írunk… és ezt oly óvatossággal formáljuk, hiszen egy nap majd mások olvassák, amit mi odaírtunk. Ahogy a zongorának, úgy a szívnek is vannak billentyűi és hálás vagyok, hogy muzsikusként mindkettőn egyszerre játszhatom az élet fontos dallamait.
Ez a különleges mesés lemez is azért született, hogy megmutassa, a zene egy olyan varázslat, amibe bármikor beburkolózhatunk és hangjegyeibe kapaszkodva bárhová szárnyalhatunk.
Őszintén remélem, hogy a ZeneVarázslat útján sok gyermek és talán felnőtt is elindul majd, hogy megtalálja önmaga dallamát.”

A lemezen a zongorista és egy kislány, Violin közös komolyzenei utazásán vehetünk részt a zongora belsejében. A történetben Violin beleesik a zongorába és találkozik a zongoristával, aki elkalauzolja őt a zene birodalmában. A zongorista, Várnagy Andrea az utazás közben felfedi Violin előtt a komolyzene csodálatos és értékes világát, így varázsolva el Violint és a hallgatóságot is. A történet által szeretnénk, ha a mindannyiunkban rejtőző csodálatos belső világot a hallgatóság a zene szárnyain érhetné el.
A lemezen Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész közösen szerepel lányaival, Farkas Lilivel és Farkas Laurával.

A lemez az Emberi Errőforrások Minisztériumánk támogatásával készült.

A lemez elérhető a komolyzenét szeretők számára, igény esetén kérjük, hogy írjanak nekünk emailt a zenevarazslat@zenevarazslat.hu email címre.

zenevarázslat - lélekhíd
zenevarázslat - lélekhíd

All rights reserved Salient.