A ZeneVarázslat Mozgalom a „Híd Kárpátaljáért” segélyprogram mottójához kapcsolódva
a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségével, valamint
a Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködésével magyarországi zeneiskolák, művészeti iskolák bevonásával országos kezdeményezést indít a Kárpátalján élők támogatására.


Április 8-án

18 órakor
egyszerre szólalnak meg a hangszerek
60 perc időtartamú hangversenyek keretében,
ezáltal is közvetítve együttérzésüket Kárpátalján élő emberek felé.

Ezen a napon 18 órakor Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a ZeneVarázslat Mozgalom facebook oldalán Beregszászról, a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola Esztergom terméből jelentkezik be, amellyel elindítja a hangversenyeket a magyarországi zeneiskolákban.
Zárszót mond a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke, Ember Csaba, Madách-díjas karnagy.

Kérjük az intézményeket, hogy amennyiben van rá lehetőségük (projektor, laptop, hangfal), vetítsék ki a közönség részére a nyitó- és záróbeszédet, akár csak hang formájában is.

A hangversenyeken növendékek, tanárok, szülők léphetnek fel szóló-, kamarazenei, kórus- vagy zenekari produkciókkal.

Kérjük, hogy különös gonddal figyeljenek a koncert időtartamára, hogy – az esetleges csúszászokat is beleszámítva – 19:15-kor Ember Csaba záróbeszédét közösen meg tudjuk hallgatni.

A “Lélekhíd” országos kezdeményezésre március 31-ig várjuk az intézmények jelentkezését a zenevarazslat@zenevarazslat.hu email címen.

Az e-mailben elegendő megadniuk az intézmény nevét és címét és azt a szándékukat, hogy csatlakoznak az április 8.-i “Lélekhíd” hangversenyekhez.
Kérjük, hogy a közös kezdeményezést jelképezve az e-mailben megkapott plakát-mintát használják, melyen fenntartottunk helyet az intézmény nevének, címének és amennyiben szeretnék, a hangverseny műsorának is.

Kérjük, hogy osszák meg a hangversenyt weboldalukon, közösségi oldalukon és kérjék meg erre a növendékeket, szüleiket is.

Buzdítjuk Önöket, hogy népszerűsítsék a helyi közösségben a koncertet, hívják meg vendégként a helyi lakosokat, civil szerveződéseket, hogy minél többen tudjuk kifejezni szolidaritásunkat a Kárpátalján élők felé.

Kérjük, hogy az adománygyűjtő dobozokat április 1-jén intézményükben helyezzék ki, melyen javasoljuk megjelentetni a “Lélekhíd” – a Kárpátalján élők megsegítéséért – feliratot.
Az adományokat a koncert végéig várjuk, melyek bevételét a hangversenyeket követő héten gyűjtjük össze és juttatjuk el a rászorulók részére a Magyar Református Szeretetszolgálat segítségével és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola közreműködésével.
Amennyiben átutalással szeretnének adományozni, kérjük, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat bankszámlaszámára utaljanak:
10702019-85008898-51100005
A közlemény rovatba kérjük beírni: ZeneVarázslat.

Az országos hangversenyről fotó-videó összeállítást készítünk a koncertek után. Ehhez kérjük Önöket, hogy április 11-ig juttassanak el számunkra 2-4 db jó felbontású (minimum HD minőségű) fotót, ami a koncerten készült. Örömmel vennénk, ha a koncertről csoportkép is készülne a fellépőkről. Amennyiben lehetőségük van jó minőségű videót is rögzíteni, azt is nagy örömmel vesszük, a nagy méretű fájlokat mammutmail vagy wetransfer.com-on kérjük eljuttatni a zenevarazslat@zenevarazslat.hu email címre.
Azok az iskolák, akik rendelkeznek youtube csatornával és élőben itt is közvetítik a hangversenyt, részükről elegendő a youtube linket elküldeni számunkra.